Äntligen var det dags för lite riktig safari. Vi åkte tillsammans med de andra svenska läkarna budgetföretaget Red Chilli norrut till nationalparken Murchissons Falls. Vi blev hämtade vid Ham Towers i 2 4-hjulsdrivna toyota minibussar som man kan fälla upp taket på när man är på safari. Efter ca 6 timmars bilresa kom vi fram till nationalparken och efter ytterligare någon timme på vägar där 4-hjulsdriften var absolut nödvändig kom vi till en rastplats med utsikt över en del av vattenfallen. Där fick vi också en guidad vandring med mer utsikt över fallen.

Någon timmes bilåkande senare kom vi fram till Red Chilli’s Rest Camp där vi bodde i Tält i 2 nätter. Campen var helt ok med billig mat m.m. Det var supernoga med att inte lämna någon mat i tältet, eftersom det drar till sig djur. Apor och vårtsvin är väldigt angelägna att komma åt maten och de brukade sabba tälten ganska mycket om man lämnade mat där. Dessutom fick man inte lämna deo, duschtvål, vissa mediciner m.m. eftersom de också luktade gott för djuren.

Första natten var lugn och tidigt på morgonen innan soluppgången drog vi iväg i minibussarna och åkte över sjön på en färja, eller snarare en flytbrygga med en traktormotor på. Vi åkte runt hela förmiddagen och såg massor av djur. Vi såg giraffer, elefanter, vårtsvin, antiloper, apor, bufflar m.m. Medans vi väntade på färjan på väg tillbaka så blev Clara jagad av en babian som ville ha hennes lunchsmörgås.

På eftermiddagen åkte vi på en 3 timmar lång båttur på sjön och såg massor med djur och fåglar längs med stränderna.

Efter en lång dag så var det dags att sova andra natten i tälten. När vi precis lagt oss och det lugnat ner sig lite på campen, kom ett par flodhästar in bland tälten och började beta. Jag tittade ut genom myggnätet i tältet och precis utanför stod en stor flodhäst och smaskade. De gick runt bland tälten under större delen av natten och när Markus vid 5 på morgonen vill gå och kissa så spanade vi försiktigt ut. Ganska nära tältet stor en flodhäst så vi smög iväg åt andra hållet för att gå på toa.

Sista dagen så åkte vi en annan väg igenom parken tillbaka. Vi stannade också vid ett annat vattenfall och tittade vid lunchen.