När vi var i Houston i 3 mån så fick Moa vara hemma och Markus och Matilda gå i skolan, så för att det skall bli rättvist så går nu Moa i skolan och Markus och Matilda är hemma. Det är klart, de privatskolor vi hittat skulle ju kosta runt 200 000 SEK för dem så det spelar ju också roll förstås. Moas dagis kostar ju faktiskt bara 1500 SEK.

Hemskolning är rätt tråkigt, men vi har hittat en annan ugandisk familj som hemskolar sina 4 barn så vi har varit hos dem ett par gånger för att få vara lite sociala. Jag måste ju dock säga att jag tycker att de fuskar lite gran, mamman kör lektioner på förmiddagen sen kommer det en annan lärare och tar hand om dem på eftermiddagen. Och sen har vi ju förstås musikläraren som kommer ett par gånger i veckan, och vi får inte glömma bildläraren som kommer ibland. Vi hade turen att få komma den dag som bildläraren var där, han hade med sig batikfärger så vi gjorde batikfärgade T-skjortor.

Nu är det ju inte de enda vuxna som jobbar i huset där de bor, det är ju en hushållerska och en trädgårdsmästare också. När vi skulle gå hittade jag först inte våra skor, men det visade sig att hushållerskan tvättat alla skor och ställd dem på tork i solen. Jag trodde knappt mina ögon, så rena var de knappt när det var nya.