På gränsen till Kenya finns det en nationalpark som heter Mount Elgons Nationalpark. Mount Elgon är ca 4300m högt och det är väldigt vackert. Eftersom Tororo ligger bara ett par timmars bilresa ifrån parken så spenderade vi helgen uppe på kanten av Mount Elgon i en superfin och mysig anläggning som heter Sipi River Lodge. Sipi river är en flod som kommer ner från Mount Elgon och fortsätter ner på slätten. Byn som vi bor i heter Sipi Falls och namnet kommer av 3 rätt stora vattenfall längs floden. Ett av vattenfallen ligger inne på Sipi River Lodge och vi bor i en liten rund stuga med perfekt utsikt över fallet.

Här är allt välordnat och vi bor med fullpension. Maten är riktigt bra och dessutom i tid, vilket verkligen inte är vanligt här i Uganda. Men så är det ju heller inga ugandier som driver stället.

Det finns några guider och vi har spenderat dagarna med att gå på olika vandringsturer och tittat närmre på alla vattenfall och även fått oss en glimt av några av de lägra topparna på Mount Elgon. På söndagen var några iväg på en Kaffe-tur där de besökte en kaffe-odling och fick rosta sitt eget kaffe.