Även Tommy var ju tvungen att se lite safaridjur när han ändå var i Afrika så vi bestämde oss för att åka tillbaka till Murchissons Falls nationalpark på ännu en tur med Red Chilli. För att även vi skulle få se något nytt så bokade vi denna gång turen som inkluderade Schimpansvandring och ett stop på Ugandas noshörningsreservat.

Vi åkte iväg på lördag (30:e Nov.) morgon. Eftersom barnen är för små för att få gå på Schimpansvandringen så stannade jag och barnen på hotellet där vandringen startade. Där fanns till vår förvåning wifi.

Båda kvällarna på Red Chilli Rest Camp så kom flodhästarna upp och betade bland tälten och stugorna. Ena kvällen bestämde sig en flodhäst för att en lång stund stå och beta utanför vår stuga så jag som varit och borstat tänderna fick vackert stå och vänta tills den kommit en liten bit bort. Till slut vågade jag smyga mig in i stugan bakom den.

Att få se noshörningarna var rätt spännande. Det finns 13 noshörningar i reservatet och de är de enda som lever vilt i Uganda. Alla noshörningarna bevakas dygnet runt för att ingen skall skjuta dem, så när vi plockat upp vår guide så kunde han bara ringa till någon av dem som följer dem och få reda på var de var. Vi åkte rätt ut i vildmarken med vår terränggående bil och fick gå till fots den sista biten fram till dem.

Innan vi kom fram så fick vi en säkerhetsgenomgång som i princip bestod i att vi skulle försöka klättra upp i ett träd om de anföll oss.

Vi kom tillbaka till Kampala på måndag kväll.