Luciafirandet i år blev lite annorlunda mot tidigare, men efter att nu ha övat 4 ggr med de andra svenska barnen var det dags för det riktiga uppträdandet. Det var även vår sista dag i Uganda och Johanna var bara några timmar på sjukhuset för att säga hejdå och lämna in en del sjukhuskläde m.m. På eftermiddagen bestämde vi att ta det lugnt och bara i poolen på Sheraton hotell där vi brukar bada. Det skulle vara julfest för en av de östafrikanska bankerna på kvällen och det var riktigt fint pyntat och dukat vid poolen. Vi undrade lite om de inte skulle ha någon reservplan eller så eftersom det såg ut som om det skulle börja regna, men de svarade att de hade många som sa sa i sina böner att det inte skulle regna så det skulle nog gå bra. Det gjorde det faktiskt.

Vi kom till ambassadören runt kl 6 på kvällen och fick vänta en stund utanför för att bombhunden skulle söka klart i trädgården och få komma in i sin bur, de var lite oroliga att den skulle attackera barnen annars. Efter visitering och metalldetektor så fick vi i alla fall komma in.

Luciatåget skulle starta när det blev mörkt, ca halv 8, så innan bjöds det på glögg, pepparkakor och lussebullar. Efter ambassadören hållit sitt tal om Sveriges Luciatraditioner så fick barnen uppträda mitt sitt luciatåg och Markus och Matilda fick tända ljus och läsa verser.

Efteråt bjöds det på svenskt julbord med sill och köttbullar m.m.